Eindtijd

Ik heb al vele blogs geschreven over tal van onderwerpen, maar eigenlijk nooit iets over de eindtijd. Ik was er altijd wel gefascineerd door, en heb heel veel zaken onderzocht. De eindtijd, de tekenen, het teken van het beest, de antichrist. En op een of andere manier bleef ik altijd het overzicht houden. Het was zogezegd geen obsessie, zoals je vaak tegen komt.

Gemeenten
Wat ook opvalt in deze tijd is dat gemeenten, kerken, vrijwel nooit over de eindtijd praten. Dat wat er gaat gebeuren in de toekomst, of al gebeurd is, zoals geschreven staat in de Bijbel. Ook Israel, het volk van God, word (wellicht doelbewust) buiten de deur gehouden. En als je er vragen over stelt, dan krijg je vaak als reactie: "Dat is toch het Oude Testament en niet meer relevant?"

Waarom eigenlijk. De Bijbel is 1 geheel dus en het Oude Testament en het Nieuwe Testament. En veel profetieën in het OT zijn nog niet vervuld maar hebben wel degelijk een connectie met het NT.

Bekering
Het gaat tegenwoordig voor meer dan 80% mensen winnen voor het geloof, bekering, de liefde van God en hoe God je leven kan veranderen. En zeker is dat goed. Echter mensen tot het kruis brengen is een stap, maar wat erna? 

Word je alleen gevoed met al het goede, of laat men ook zien wat er in de toekomst gaat gebeuren. Dat wat er nu allemaal gebeurt, ook te herleidden is naar de Bijbel.
En als je dan zelf gaat zoeken kom je vaak sites tegen met heel veel tekst, en verwijzingen, die je de moed in de schoenen ziet zinken. 
Teksten erg ondoordringbaar, moeilijk te vatten.

Ik wil proberen in de komende blogs om het wat simpeler te brengen. Niet de uiteindelijke boodschap, want die kan en mag ik niet veranderen, maar wel op een manier dat het hopelijk te volgen is.

Brieven aan de gemeenten in Openbaring 2-3.
Lees deze brieven eens en kijk eens naar de kenmerken van deze gemeenten. Hier zou ik al een aparte blog over kunnen schrijven. Wellicht gebeurt dat nog.
Maar deze brieven, kijk eens naar uw gemeente, onder welke gemeente valt die van u?