4de Bazuin - Duisternis

We hebben in voorafgaande nu 3 bazuinen gehad en zijn beland bij de 4de bazuin.
De vierde bazuin spreekt over een oordeel in de tweede hemel, die in het bijzonder de zon treft. Deze vier plagen horen bij elkaar. Bij de laatste drie is er elke keer sprake van een ramp die komt en voorbijgaat en daarna pas komt de volgende. Bij deze eerste vier is dat niet het geval. Laten we eerst de Bijbel eerst raadplegen.
Exodus 10:21
"Negende plaag: duisternis
Toen zei de HEERE tegen Mozes: Strek uw hand uit naar de hemel, zodat er duisternis komen zal over het land Egypte, en de duisternis te tasten is.
Toen Mozes zijn hand uitstrekte naar de hemel, kwam er een dikke duisternis in heel het land Egypte, drie dagen lang.
Zij zagen elkaar niet, en drie dagen lang stond niemand op van zijn plaats. Voor alle Israëlieten echter was het licht in hun woongebieden."

Openbaring 8:12-
"De vierde engel blies op de bazuin, en het derde deel van de zon werd getroffen, en het derde deel van de maan en het derde deel van de sterren, zodat het derde deel daarvan verduisterd werd, en zodat de dag voor een derde deel niet licht werd, en de nacht evenmin."

Wat hebben de eerste vier met elkaar gemeen? 
Alle vier spreken zij over het gevolg van iets. Het oordeel van alle vier komt letterlijk en geestelijk uit de hemel. 
De vierde bazuin brengt straks ook het oordeel over de hoogste machten op aarde. 

Alle 3 soorten hemellichamen (namelijk: zon, maan en sterren), die ook symbolen zijn van “de Godheid lichamelijk” (zie Kol. 2:9), zijn hierbij betrokken. Zon, maan en sterren houden op om de loop der dingen op aarde nog verder te regelen. Intense, onnatuurlijke duisternis is straks hiervan het resultaat. 

Ook hier zien we weer verbanden met de plagen die in de dagen van Mozes Egypte hebben getroffen.
Let eens op het getal 3 (het derde deel), 3 is getal van Goddelijkheid. De Godheid is hier lichamelijk tegenwoordig.
De oordelen van deze 4 bazuinen, zien we ook het getal 4, het symbolische getal van de aarde, de wereld.

Wij zien, dat door de oordelen van deze 4 bazuinen (4 is het symbolische getal van de aarde, de wereld) alle delen van de schepping geslagen zijn; het zijn zware en vernietigende slagen.