Ik heb gelijk en jij niet (slot)

Dus waarom hebben we het zo moeilijk met mensen die het niet met ons eens zijn? 
Een eenvoudig woord: TROTS. 

De meeste mensen proberen hun gedachten over wat ze geloven niet te 'delen' omdat ze oprecht bezorgd zijn over de spirituele positie van anderen, ze proberen anderen te "overtuigen" van hun standpunt vanuit de positie van superioriteit die ze in hun eigen geest innemen. 
Iedereen die probeert een andere broeder van hun openbaring te overtuigen met het doel een superieure positie boven hem te behouden, is tot de laagste, meest verdorven vorm van de menselijke realiteit gevallen. 

Een wijze zei ooit dat iemand die probeert kennis te schenken buiten de context van ultieme liefde, de kenmerken van de aanklager in al zijn vormen heeft overgenomen, waarbij hij elk laatste woord dwingt om naar zijn superieure positie te wijzen.

De beschuldiger
Het is de beschuldiger van de broeders die voor de troon staat en arrogant op onze zonde wijst, terwijl hij zijn deel erin gemakkelijk vergeet. De persoon die dogmatisch een ander beoordeelt omdat zij het niet eens zijn met zijn positie, heeft onbewust dezelfde houding aangenomen als de oude Farizeeën die Christus beschuldigden. En zo wordt een nieuwe generatie Farizeeën geboren.

Vrienden, laten we anderen het recht geven om precies te zijn, waar ze zijn met de Heer. Het is onze taak om hen de liefde van de Messias te tonen en onze goudklompjes te delen zoals de Heilige Geest aangeeft. 

Yeshua en zondaars
Er waren ongetwijfeld veel zondaars rondom Yeshua, maar Hij koos ervoor om die dag alleen de vrouw bij de bron te benaderen. Rondom Hem stonden bomen met fruit, maar Hij gebruikte het onderscheidingsvermogen van de Geest om te weten welke rijp genoeg was om door Zijn hand te worden aangeraakt.

Karakter van de Messias, ook jou karakter?
Het karakter van Messias is liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtaardigheid en zelfbeheersing. Al het andere is van de vijand. De kracht van God zit in Zijn liefde, niet in Zijn correcte theologie. Zelfs HIJ wacht nog duizend jaar nadat Yeshua terugkomt alvorens het oordeel van de Grote Witte Troon te initiëren. Als de ware rechter ervoor kiest om tot die dag te wachten om de levenden en de doden te oordelen, moeten we mensen dan niet meer dan een paar minuten geven voordat we hen onvriendelijk maken en hen online belasteren?

Mogen mensen aan het einde van uw leven verkondigen dat u een leven naar het beeld van Christus hebt geleefd, dat u zonder enige liefde hebt liefgehad, dat u genade hebt gegeven aan degenen die het misschien niet hebben verdiend, dat u zijn geboden zo goed mogelijk hebt onderhouden uw vermogen, en dat u nederig voor uw God leefde.

Laat mensen groeien
Geef mensen ruimte om te groeien. Deel wat je gelooft dat de Vader je laat zien, maar reserveer altijd het recht om ongelijk te hebben. Oordeel niet tenzij u daartoe in staat bent of tenzij u op een dag aan de rechterhand van de Vader wakker wordt. (Als dat gebeurt, voel je vrij om weg te oordelen). En tot slot, heb altijd liefde en behandel mensen op de exacte manier waarop je zou willen worden behandeld als je aan de andere kant van het gangpad zou staan. Immers, als we de bovenste twee geboden niet goed kunnen krijgen, zal de rest niets hebben om aan te hangen. Denk er over na.

(Bron: Jim Staley)